В тази приключенска експедиция ще изминем около 100 км. от българския участък на Дунав. Подгответе се за диви острови, пясъчни коси с фин и топъл пясък, приятна за къпане вода, палатки, лагерен огън, топли летни нощи и незабравими емоции..

ПЪРВИ ДЕН: Участниците се събират в 9 ч. в местността „Паметниците“ край Свищов. Правим инструктаж, товарим багаж и около 11 ч. потегляме. Пътьом минаваме през канала, разделящ остров Вардим на Малък и Голям Вардим. По-нататък е малкият остров Сандокан, а под него устието на река Янтра. Следват Дойчов остров и остров Батин. При по-ниско ниво можем да излезем на пясъчните коси, които реката майсторски е изваяла. Спираме за нощувка в местността Стълпище.

ВТОРИ ДЕН: През този ден ще стъпим на островите Люляк и Алеко. Ще минем под Дунав моста край Русе. Финалът за деня е в с. Ряхово. Има удобно място за палатки. На самия бряг на реката ни очаква рибен ресторант с вкусна рибена чорба, ароматни пърленки и студена бира.

ТРЕТИ ДЕН: Малко след Ряхово минаваме край остров Мишка. По пътя ни следват островите Малък Бръшлен, Голям Бръшлен, Безименен, Радецки. Според нивото на реката избираме най-подходящите места за почивка и плаж. Крайната точка за деня и за тура като цяло е гр. Тутракан. При желание на участниците ще опитаме тамошната рибена чорба, след което се придвижваме с микробус до „Паметниците“ край Свищов.

Какво е необходимо:

– Храна и вода за два дни (5 л. на човек са достатъчни). Запасите за третия ден ще попълним в Ряхово..
– Палатка, спален чувал, изолираща постелка (при необходимост можем да осигурим палатки и постелки)
– Слънцезащитна шапка, слънцезащитен крем, антикомарин, бански, топли дрехи за вечерта, челник
– Дъждобран
– Лични документи
– Лекарства, ако се приемат такива

Взимаме само необходимото, за да съберем багажа в каяците.

Ниво на трудност: 4 от 5

Цената за участие е 170 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка. Допълнително се събират по 20 лв. за транспортирането с микробус от гр. Тутракан до „Паметниците“ край гр. Свищов.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.