Дати: 17-18.08.2024

Една тонизираща разходка, разпределена в два дни, с акцент върху почивката на открито и откриване на хубости, за които не сте предполагали..

Събираме се в 10 ч. на лодкостоянката в село Вардим. Правим кратък инструктаж и обучение на начинаещи. Разпределяме се в екипажи. Стремим се да комбинираме опитни с неопитни участници. Гребем около час срещу течението, нека това не ви притеснява. Излизаме на носа на остров Вардим. От там насетне започват занимания по интереси. Разпъваме хамаци. Събираме дърва за вечерния огън. Разхлаждаме се във водата. Разпъваме палатки. Приготвяме вечеря – кой каквото си е донесъл. Печивата на скара и прясната салата са особено вървежни.. Хапваме край огъня, пък като ни налегне умора, се оттегляме на заслужена и сладка почивка.

На следващата сутрин, без да бързаме, закусваме, пийваме чай или кафе, събираме палатки и багаж и се спускаме по течението. Гребането е по-скоро по желание. Реката така или иначе ни носи по течението.. Не след дълго акостираме на дълга пясъчна коса. Пясъкът е нежен, чист. Водата бистра и прохладна. Само за плаж.. Насред Дунав сме. Диво място. Но някак много наше.. След като се насладим на тази красота, се качваме в каяците и влизаме в канал, който разделя острова на Голям и Малък Вардим. Излизаме за кратко на бобърския остров – добро място за плаж и фотосесии.. Продължаваме да гребем нагоре, докато стигнем лодкостоянката, от която сме тръгнали предния ден. Вече можем да се поздравим с обиколката на третия по големина български дунавски остров. Умората ще е сладка, спомените трайни, с очакване за „следващия път“.. 🙂

Какво е необходимо:

– Храна и вода (поне 5 литра на човек за двата дни)
– Слънцезащитен крем
– Слънцезащитна шапка или кърпа за глава
– Антикомарин
– Бански
– Топли дрехи за вечерта
– Палатка, шалте (изолираща постелка), спален чувал или друга лека завивка. При необходимост можем да осигурим палатки и шалтета..

Ниво на трудност: 3 от 5

Цената за участие е 80 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.