Дати: 18-19.05.2024, 03-04.08.2024

Продължителност: Два дни

ПЪРВИ ДЕН: Участниците се събират в 9 ч. в парк „Паметниците“ край гр. Свищов. Оставяме там автомобилите и с микробус се придвижваме до гр. Никопол. Следват инструктаж, разпределяне по екипажи и товарене на багаж в каяците. Тръгваме около 12 ч. Разглеждаме скалната църква „Свети Стефан“, издълбана в скалите на самия бряг на реката. Преминаваме край множество дунавски острови – Градина, Лакът, Палец, Голям катунар, Малък катунар и др. Спираме за почивка и плаж на див остров с фин пясък. След това продължаваме до мястото за нощувка – носа на остров „Персин“. Разпъваме палатки, събираме дърва за огън, приготвяме вечеря..

ВТОРИ ДЕН: След сутрешна закуска и ободряваща напитка отново се спускаме по голямата река. Спираме на остров Милка за почивка и плаж. Подминаваме остров Персин, а след това и гр. Свищов. Акостираме край „Паметниците“ – място, пропито с много история.. До нас е рибният ресторант „Паметниците“, в който се предлагат вкусни ястия от прясна дунавска риба. Горещо препоръчваме..

Какво е необходимо:

– Храна и вода за двата дни (5 л. на човек са достатъчни)
– Палатка, спален чувал, изолираща постелка (при необходимост можем да осигурим палатки и постелки)
– Слънцезащитна шапка, слънцезащитен крем, антикомарин, бански, топли дрехи за вечерта, челник
– Дъждобран
– Лични документи
– Лекарства, ако се приемат такива

Взимаме само необходимото, за да съберем багажа в каяците.

Ниво на трудност: 4 от 5

Цената за участие в това приключение е 100 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка. Допълнително се събират по 10 лв. за транспортирането с микробус от Свищов до Никопол.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.