Дати: 29.06.2024, 28.07.2024, 24.08.2024, 19.10.2024

Това е най-наситеният с острови участък от българското поречие на Дунав. На някои от тях ще излезем за почивка и плаж, покрай други само ще минем. Маршрутът е разчупен и разнообразен. Реката е рисувала, творила.. Да ти се наситят очите и душата..

Участниците се събират в 10 ч. на плажа в град Никопол. Следват инструктаж, кратко обучение за начинаещи и разпределяне по лодките. Тръгваме около 11:30 ч. Разглеждаме църквата „Свети Стефан“, издълбана в скалите на самия бряг на реката. Преминаваме край множество дунавски острови – Средняк, Градина, Лакът, Палец, Голям катунар, Малък катунар, Безименен, Персин, Магареца. На много места можем да излизаме за почивка и плаж. Избираме си най-подходящите съобразно нивото на реката. Фаворит ни е Малък Катунар, но ще преценим на място.. Придвижваме се до носа на остров „Персин“ – най-големият български дунавски остров. Мястото е добро за фотосесии. Няма да подминем и пясъчните дюни на остров Магареца. Накрая акостираме на плажа в Белене. От там се качваме в микробус, който ни връща в гр. Никопол.

Какво е необходимо: Нещо за хапване, вода, слънцезащитна шапка, слънцезащитен крем, антикомарин, лични документи.

Ниво на трудност: 3 от 5

Цената за участие в това приключение е 50 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка. Допълнително се събират по 10 лв. за придвижването с микробус от Белене до Никопол.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.