Дати: 25.08.2024

Тази разходка съчетава в едно няколко неща – каране на каяк в река Дунав, запознаване с красотите на дивите дунавски острови, разглеждане на исторически парк „Паметниците“ край Свищов и дегустиране на местни ястия от прясна дунавска риба.

Участниците се събират в 9 ч. в парк „Паметниците“ край град Свищов. Оставаме автомобилите, качваме се в микробус, който ще ни превози до град Белене. Слизаме на брега под понтонния мост. Провеждаме инструктаж и кратко обучение на начинаещи гребци. Разпределяме се по лодките и тръгваме около 11 ч. Гребем край островите Щуреца, Предела и Персин. Спираме на удобни места за почивка и плаж. Ще имаме възможността да погледнем град Свищов откъм Дунав. След като подминем града, ще акостираме в парк „Паметниците“ – място, което заслужава да се разгледа.. Тамошният рибен ресторант предлага винаги прясно приготвени ястия от дунавска риба. Горещо препоръчваме..

Какво е необходимо: Нещо за хапване, вода, слънцезащитна шапка, слънцезащитен крем, антикомарин, лични документи.

Ниво на трудност: 3 от 5

Цената за участие в това приключение е 50 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка. Допълнително се събират по 10 лв. за транспортирането с микробус от парк „Паметниците“ до Белене.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.