Дати: 15-16.06.2024, 13-14.07.2024

Този двудневен тур съчетава красотите на две реки – Дунав и Янтра. Всяка от тях със свой характер и свое очарование..

ПЪРВИ ДЕН: Участниците се събират в 10 ч. в село Белцов. Около 11 ч. сме на вода. Минаваме край местността Марков кръст, а след това влизаме с каяците под скални козирки, надвесени над реката. Излизаме за почивка в село Беляново. Хапваме под сянката на кокетни беседки. Качваме се на най-дългия в Северна България въжен мост. На прохладна сянка ще разпънем хамаци. След като възстановим сили, влизаме  отново в каяците. Минаваме край живописни отвесни скали, криещи тайни за отминали герои и събитие. След около час стигаме устието на Янтра и се „вливаме“ в големия Дунав. Акостираме на малък дунавски остров и разпъваме палатки, събираме дърва за огън, приготвяме вечеря.

ВТОРИ ДЕН: След като закусим и приберем багажа в каяците, потегляме по течението на реката. Продължаваме до остров Батин и Дойчов остров. Отбиваме се за почивка на Стълпище. По-нататък брегът на реката става скалист, релефен и живописен. Финишираме срещу опашката на остров Люляк. Там ни чака микробус, който ни връща при колите в село Белцов.

Какво е необходимо:

– Храна и вода за двата дни (5 л. на човек са достатъчни)
– Палатка, спален чувал, изолираща постелка (при необходимост можем да осигурим палатки и постелки)
– Слънцезащитна шапка, слънцезащитен крем, антикомарин, бански, топли дрехи за вечерта, челник
– Дъждобран
– Лични документи
– Лекарства, ако се приемат такива

Взимаме само необходимото, за да съберем багажа в каяците.

Ниво на трудност: 4 от 5

Цената за участие в това приключение е 100 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка. Допълнително се събират по 10 лв. за транспортирането с микробус от Русе до Белцов.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.