Дати: 21-22.09.2024, 05-06.10.2024, 12-13.10.2024

Язовир „Александър Стамболийски“ е добро място за почивка сред природата. Възможно е да се участва и в двата или в един от двата дни.

ПЪРВИ ДЕН: Участниците се събират в 10 ч. в центъра на село Горско Косово, община Сухиндол. Продължаваме с автомобили до точката на влизане в язовира. Сваляме багаж и екипировка. Провеждаме инструктаж, разпределяме се в каяците и около 11:30 ч. потегляме към горната част на язовира. Минаваме през образувание, което местните наричат „Дарданелите“. Навлизаме в по-тясната, но и по-живописна част на язовира. Когато решим, излизаме на брега за почивка, хапване и плаж. Докъде ще стигнем, зависи от желанието и кондицията на групата. Връщаме се до началната точка и подготвяме лагера за нощуване. Вечер край лагерния огън.

ВТОРИ ДЕН: След закуска и ободряваща напитка се отправяме към долната част на язовира. Стигаме до язовирната стена. Под нас са дълбочини от порядъка на 50-60 метра. Разказваме историята на построяването на язовира и любопитни случки. На път ни е симпатично крайбрежно заведение, в което можем да се отбием за картофки, рибка, бира или кой какво му е на сърце.. Връщаме се в лагера. Събираме екипировка и багаж и в късния следобед отпътуваме.

Какво е необходимо:

– Храна и вода за двата дни (5 л. на човек са достатъчни)
– Палатка, спален чувал, изолираща постелка (при необходимост можем да осигурим палатки и постелки)
– Слънцезащитна шапка, слънцезащитен крем, антикомарин, бански, топли дрехи за вечерта, челник
– Дъждобран
– Лични документи
– Лекарства, ако се приемат такива

Взимаме само необходимото, за да съберем багажа в каяците.

Ниво на трудност: 3 от 5

Цената за участие в двата дни е 100 лв. Цената за участие в един от двата дни е 60 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.