Дати: 27.07.2024, 11.08.2024, 23.09.2024, 26.10.2024

Около остров Вардим при ниско ниво се откриват красиви пясъчни коси от фин и чист пясък. Някак помпозно, нарекли сме ги Вардимските Малдиви. Често сме на Малдивите и никак не ни омръзва, прекрасно място за разходка и плаж.. За да стигнем до там, минаваме през живописен канал, който разделя острова на Голям и Малък Вардим. Усещането е, че гребем на река в джунглата.. Надвесени над водата или паднали в нея дървета. Наситено с птичи песни. Следи от сърни, глигани, чакали, видри и.. бобри. Да, тук е царството на бобрите. Ще видим къде живеят, пък ако имаме късмет, току ги зърнем..

Участниците се събират в 10 ч. на лодкостоянката в село Вардим (община Свищов). Правим инструктаж, кратко обучение на начинаещи, разпределяме се по екипажи и около 11 ч. тръгваме. Гребем по течението. След около 25 минути влизаме в канала на острова. Не бързаме, защото кой иска хубавото да свърши.. Излизаме от канала и се озоваваме на Вардимските Малдиви. Време е за щуротии, снимки, плаж, разходка по пясъка.. Когато се наситим на всичко това, тръгваме по обратния път.

Какво е необходимо: Нещо за хапване, вода, слънцезащитна шапка, слънцезащитен крем, антикомарин, лични документи.

Ниво на трудност: 2 от 5

Цената за участие в тази тонизираща разходка е 40 лв. Притежателите на клубна карта на Каяк клуб – Свищов ползват 50% отстъпка.

Ако желаете да се включите в това приключение, позвънете на +359 888 552 472.